ÚstínadLabemDnes.cz
ÚstínadLabemDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Ústecký deník - zprávy

Z regionu

Ústecký deník - zprávy Zdroj: Ústecký deník - zprávy |

Ústí vstoupí do 21. století. Připravuje mobilní appku pro komunikaci s obyvateli

6. 5. 2024 | Upozornění na události či havárie dle bydliště, kalendář akcí města, odkazy na webové stránky, hlasování v participativních rozpočtech a mnoho dalších funkcí. Ty má nabídnout uživatelům z Ústí nad Labem nová mobilní aplikace. Sloužit má k ucelené komunikaci magistrátu, obvodních radnic, města Ústí nad Labem a jeho městských obvodů se svými obyvateli. 

Do rehabilitace v Ústí půjde 60 milionů, pacienti získají větší komfort

6. 5. 2024 | /VIDEO, FOTO/ Dostupnější péče a větší komfort. Rehabilitace v ústecké Masarykově nemocnici projede rekonstrukcí. Projekt s názvem Přestavba prostor pro neurorehabilitaci a revitalizace akutní rehabilitace přijde na skoro 60 milionů korun, Krajská zdravotní, pod kterou ústecký špitál spadá, získala na renovaci dotaci z Evropské unie zhruba 50 milionů korun. Rekonstrukce má být hotova do konce příštího roku. ...

Rodačku z Mukačeva vyhnali z rodného města Maďaři, rodina se stěhovala často

6. 5. 2024 | /PŘÍBĚHY PAMĚTNÍKŮ/ Vzpomínkami 89leté Jaroslavy Jersenské se jako nit vinou těžké válečné roky stejně jako neustálé stěhování rodiny za tatínkem, který byl několikrát jako četník přeložen.

Tyto lékárny mají v Ústeckém kraji ve státní svátek ve středu pohotovost

6. 5. 2024 | Společnost Krajská zdravotní upozornila na otevírací dobu lékáren během státního svátku Den vítězství, který připadá na tuto středu 8. května.

Hokeji v Ústí svitla poslední naděje. Zachránit ho chtějí kameraman a futsalista

6. 5. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Nemají miliony. Vlastně ani profesionální hokejové zkušenosti. Přesto se přihlásili. Jako jediní. Dospělý hokej v Ústí nad Labem v minulých dnech převzal nově vzniklý spolek Slovan Ústečtí Lvi s cílem zachránit kdysi žádaný klenot. „Jde o poslední šanci,“ je si vědomé trio, jenž A-tým čerstvě řídí.

Ústecký Majáles bavil tisíce návštěvníků. Najdete se na fotkách?

5. 5. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Sobotní Majáles v ústeckém letním kině přinesl opět nezapomenutelné zážitky a spoustu zábavy. Na návštěvníky čekaly 4. května v hudebním programu kapely UDG, Jelen, Divokej Bill, Poletíme? a mnoho dalších interpretů. 

Centrální komise opravu Kozí dráhy do Krupky neschválila, začne se s ní i tak

4. 5. 2024 | Rozpadající se pražce, chybějící matky u kolejí nebo i samotné koleje. Stav Kozí dráhy od Telnice směrem na Jeníkov je v současné době tak špatný, že na ni Správa železnic nemůže pustit vlaky. Minimálně v části tohoto úseku by se to mělo ještě letos změnit. Podle správce železniční infrastruktury by měla být trať sjízdná z Děčína až do Krupky do konce letošního třetího čtvrtletí.

Ústí vyhlásilo šestý ročník soutěže o nejhezčí balkón, terasu a předzahrádku

4. 5. 2024 | Soutěž o nejhezčí rozkvetlý balkón, lodžii, terasu či předzahrádku vyhlásilo město Ústí nad Labem. Letošní šestý ročník TOP květinové Ústí 2024 chce opět podpořit a ocenit pěstitelské snahy i chuť zvelebovat městské bydlení zelení a květy. Soutěž trvá od 1. května do konce srpna 2024.

OBRAZEM: Molo v Brné pojme 12 lodí, transport trval několik hodin

3. 5. 2024 | Milovníci plavby po Labi mohou mít radost. Do Brné totiž připlulo molo, které bude za pár měsíců sloužit jako veřejné přístaviště pro malá plavidla. Vejde se jich tam 12 a montážní práce by měly být hotové do konce května. Stavební úpravy si občas vyžádají omezení provozu na přilehlé cyklostezce.

V červnu budou mít na oddělení dokladů v Ústí nad Labem déle otevřeno

3. 5. 2024 | Víc času na vyřízení cestovního pasu. Během června prodlouží oddělení osobních dokladů a evidence obyvatel v Ústí nad Labem úřední hodiny. Své doklady si tak budete moct každé pondělí a středu přijít vyřídit až do 19 hodin.

Přes léto bude na jezero Milada jezdit z Ústí nad Labem MHD. Opět bude zdarma

3. 5. 2024 | I letos vypraví dopravní podnik letní spoj na jezero Milada. Jízdné bude zdarma a doprava zajištěna od pátku 28. června do neděle 1. září. Sezónní linka pojede v období letních prázdnin vždy v pátek, sobotu a neděli, v rozsahu deseti cest tam i zpět denně. Město za dopravu na jezero vynaloží něco málo přes 454 tisíc korun.

Poláček z Fešáků oslaví jubileum v loděnici v Brné. Těšte se, říká Kymlička

3. 5. 2024 | /FOTO/ Tentokrát to nebude u kapličky, ale v areálu loděnice, která prochází generální rekonstrukcí. Na indiánské převleky zapomeňte, hlavním hrdinou plánované show bude jeden ze zakladatelů skupiny Fešáci Karel Poláček.

Ústecké muzeum získalo nominaci na prestižní národní ocenění

3. 5. 2024 | /FOTO/ Oskar pro muzejníky. Tak by se s trochou nadsázky dalo nazvat každoroční vyhlášení výsledků Národní soutěže muzeí Gloria musaelias. Ústecké muzeum se za minulý rok může pochlubit nominací do aktuálního, 22. ročníku soutěže a to v kategorii Muzejní počin roku 2023.

Bezdomovci se stahují z periferie Ústí. Dělají už nepořádek i ve městě

2. 5. 2024 | Není týdne, aby se v nějaké lokalitě ve městě neusídlil bezdomovec, který si zde vybuduje provizorní bydlení a v jeho okolí nezpůsobil značný nepořádek. Skládku pak často likviduje městská policie.

Studená sprcha i facky. Za týrání dětí během přípravy do školy hrozí ženě vězení

2. 5. 2024 | /FOTO/ Z údajného týrání několika vlastních nezletilých dětí v rodinném domě na Podbořansku se v tomto týdnu začala zpovídat u ústeckého krajského soudu 45letá žena. Žalobci za nadávky i fyzické tresty v průběhu domácí přípravy dětí do školy navrhují pět a půl roku vězení. Senát v soudní síni na vlastní uši slyšel výbuchy vzteku, kterými měly trpět děti obžalované. Žena ale vinu popírá.

Pátrání v lesích nad Ústím skončilo, patnáctiletou dívku našli mrtvou

2. 5. 2024 | /FOTO/ Rozsáhlá pátrací akce probíhala od čtvrtečního rána v oblasti Tisé a Petrovic, ztratila se tam totiž patnáctiletá L. B. V terénu byli policisté, psovodi i vrtulník s termovizí. Dívka byla nalezena krátce před polednem bez známek života. 

FOTO: Autobus 11? To už v Ústí nepotkáte! Podívejte se, jaká čísla jezdí dnes

1. 5. 2024 | První květnový den přinesl Ústečanům výraznou změnu v hromadné městské dopravě. Linky MHD mají upravené trasy, a hlavně jezdí pod jinými čísly. Podívejte se na fotogalerii, jak to první den změny na zastávkách v Ústí vypadalo.

Děti z Bad Gottleuby navštívily skalní město na Ústecku. Za měsíc návštěva otočí

1. 5. 2024 | /FOTO/ "Paní učitelko, já vím, co je to Blumen!" hlásí pyšně šestiletý Honzík. Aby také ne, už nějakou dobu všichni trénovali písničku, kterou pak společně odprezentovali dětem z Německa. Příhraniční severočeská obec Tisá se totiž stala centrem setkání dětí místní mateřinky a mateřské školy v německé Bad Gottleubě - Berggießhübel. V pátek 26. dubna tak do Tisé dorazila zhruba dvacítka německy mluvících dětiček. Hned na úvod jim české děti zazpívaly českou jarní píseň Na jaře čáp jede v kočáře a ...

Zběsilá honička nočním Chlumcem. Řidič chtěl utéct, skok do příkopu nedomyslel

1. 5. 2024 | Riskantní jízda 49letého řidiče ulicemi Chlumce zaměstnala tamní policisty. Muži zákona několik kilometrů pronásledovali šoféra, který nereagoval na zvukové a světelné výzvy k zastavení vozidla a ve vysoké rychlosti se řítil ulicemi města. Jel v protisměru a jednosměrky mu nic neříkaly. Policejním hlídkám se muže zhruba po 15 minutách podařilo zastavit.

Na majáles se těším. Ústí je naše srdcovka, říká zpěvák UDG Petr Vrzák

1. 5. 2024 | Třikrát se vyspíte a budete si moc užít velkou porci muziky a zábavy. Ústecký majáles proběhne v Letním kině v sobotu 4. května a tradičně na něm nebude chybět populární kapela UDG, která má kořeny v Ústí nad Labem.



Zpravodajství ÚstínadLabemDnes.cz

Počerady dostaly další výjimku na toxickou rtuť. Nevládní organizace a místní spolky se odvolají

Úředníci Ústeckého kraje rozhodli o prodloužení rozsáhlé výjimky z limitu na ochranu zdraví lidí před vypouštěním rtuti z uhelné elektrárny Počerady ze skupiny podnikatele Pavla Tykače. Více než trojnásobné množství této toxické látky oproti limitu, ...

Na severu Čech odhalili celníci během jednoho dne tři nelegální přepravy minerálních olejů

Během jednoho dne odhalili celníci na Teplicku tři nelegální přepravy minerálních olejů ze sousedního Německa. Zajistili téměř pět tisíc litrů topného ...

Půjčka pro začínající podnikatele má jen minimum podmínek

Je rychlá, věcná a neptá se na detaily z osobního života. Ano, je to nabídka, která je určena i pro nováčky mezi osobami samostatně výdělečně činnými. ...

ČSOB: Kyberzločinci se aktuálně vydávají za vaše známé ze sociálních sítí a hlásí: Vyhráli jste!

ČSOB varuje před dalším trikem kybernetických podvodníků. Opět berou útokem sociální sítě, ale používají nový trik. Oslovují lidi skrze jejich blízké. ...

Místo seznámení se muž z Lounska dočkal loupeže a vydírání

Lounští kriminalisté objasnili případ vloupání, vydírání, loupeže, krádeže a neoprávněného opatření platebního prostředku, který se udál v polovině du ...



Pondělí 6.5.2024
Ústecký kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes