ÚstínadLabemDnes.cz
ÚstínadLabemDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Regionální zpravodajství iDNES.cz - Ústecký kraj

Z regionu

Regionální zpravodajství iDNES.cz - Ústecký kraj Zdroj: Regionální zpravodajství iDNES.cz - Ústecký kraj |

Žena darovala 154 litrů mateřského mléka. Říkali, že jsem zlatý důl, směje se

19. 5. 2024 | Rekordních 722 litrů mateřského mléka zpracovala v loňském roce mléčná banka v nemocnici v Mostě. Získala ho od 22 dárkyň z celého Ústeckého kraje. Běžně v bance, která funguje už 36 let a je jedním z pouhých čtyř zařízení v republice, zpracují ročně kolem 500 litrů. Jedna z žen darovala neuvěřitelných 154 litrů.

Ve Valtířově na Ústecku zpozorovali tornádo, s ním přišel i déšť

18. 5. 2024 | Osadu Valtířov na Ústecku v sobotu odpoledne zřejmě zasáhlo slabé tornádo, uvedl na síti X Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Žádné problémy v této souvislosti v regionu hlášené nejsou, řekl operační důstojník Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje. Starostka obce řekla, že škody jsou minimální.

Volejbalistky v Evropské lize porazily i Rumunsko. Ale byl to boj

18. 5. 2024 | České volejbalistky vyhrály i druhý zápas zlaté Evropské ligy v Teplicích. Ve čtvrtek snadno přehrály Rakušanky, dva dny poté po dvou hodinách vybojovaly vítězství 3:1 nad Rumunskem po setech 25:18, 22:25, 25:23 a 25:23. V příštích dvou týdnech Češky odehrají v novém formátu soutěže ještě dva turnaje ve Slovinsku a Polsku, účast v ostravském Final Four mají coby pořadatelky jistou.

Dycky Most! Dycky v srdci! Házenkářky Baníku i po porážce slaví desátý titul

18. 5. 2024 | Populárnímu seriálovému heslu Dycky Most!, napsanému v hale na obří plachtě, vrátily házenkářky Baníku znovu platnost. Po roční odmlce, kdy jim zlato senzačně vyfoukla Slavia, obnovily svoje kralování symbolicky s korunkami na hlavě. Přestože sobotní finálovou odvetu s Kynžvartem doma prohrály 26:27, sérii v součtu ovládly o čtyři branky a oslavily jubilejní desátý mistrovský titul.

Od řečí v hospodě k soše. „Mladého“ ochránce hor Středohoře si lidé zamilovali

18. 5. 2024 | O Krkonoše pečuje Krakonoš, nad Beskydy bdí Radegast. A České Středohoří? Kdo by tvrdil, že tyto hory žádného patrona nemají, mýlil by se – už dlouhé roky na ně dohlíží majestátní Středohoř. Zrodil se ve vesničce Hlinná u Litoměřic, a byť je mladší než jeho bájní „kolegové“, lidé si jej rychle zamilovali. Již brzy zde odhalí jeho monumentální sochu.

Ať je náš bílý dům zase plný! Děčín po drsném vyřazení motivuje i bronz

18. 5. 2024 | Častokrát byli na kolenou, přesto se pokaždé zvedli. Statečně, zas a znovu. Jen poslední ústecká rána je uzemnila. Basketbaloví Válečníci z Děčína se musí sebrat i z drsného vyřazení v semifinále play off NBL od věčného rivala. A chňapnout po možnosti, že poslední zápas sezony vyhrají. I bronz je motivuje, v pondělí startující série s Ostravou přinese také srdceryvný souboj bratrů Svobodových.

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. 5. 2024 | Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník. Provoz mezi Děčínem a Ústím nad Labem byl přerušen do 20:39.

I hodní kluci můžou uspět. Šotnar nedávno trénoval dorost, teď je legendou Ústí

17. 5. 2024 | Mýtus, že hodní kluci mají smůlu v lásce a možná i v trenéřině, zbořil kouč ústeckých basketbalistů Jan Šotnar. Během tří a půl let se z ligy dorostu vyšvihl až do finále NBL! „Přitom jsem spíš hladič, to je můj styl,“ svěřil se reprezentační asistent. Zrovna s ním cloumala euforie, když si mezi křepčícími fanoušky vychutnával čtvrteční postup přes rivala Děčín; Sluneta v sedmém zápase semifinále play off kralovala 93:77. Zlatá série bude Šotnarova rozlučková, po sezoně se z města nad Labem přes ...

Fotbalista Marek Červenka o hokejovém bratrovi: Roman je jako můj táta

17. 5. 2024 | Před utkáním českých hokejistů s Norskem na mistrovství světa ho potkali tři fanoušci a podivovali se: Romane, proč před zápasem nespíš? „Normálně si mě s bráchou spletli,“ pobavilo to Marka Červenku, jehož sourozenec je opět kapitánem českého nároďáku. „Pak pochopili, že jsem ten fotbalista. A vyfotili jsme se.“

Nemoc není stabilizovaná, stav obžalovaného z požáru století zhodnotí psychiatr

17. 5. 2024 | Ústecký krajský soud zatím nebude pokračovat v projednávání případu obřího požáru v Národním parku České Švýcarsko a několika dalších menších požárů. Senát rozhodl, že psychický stav Jiřího Lobotky, jehož obžaloba viní z úmyslného založení ohňů, musí znovu blíže prozkoumat odborníci.

Ústí zruší zahrádkářskou kolonii, kde uhořeli čtyři lidé. Chaty stojí načerno

17. 5. 2024 | Místo pětadvaceti udržovaných zahrádek v kolonii v Předlicích v Ústí nad Labem zůstane za rok a čtvrt prázdné místo. Jak se totiž ukázalo, chatky jsou tady postavené načerno. Týkalo se to i objektu, v němž loni při požáru zemřeli dva dospělí a dvě děti. Právě tato událost k likvidaci kolonie přispěla.

Úchvatný zápas číslo 7! Ústí zkrotilo „bestii“ a poprvé v dějinách je ve finále

16. 5. 2024 | Strhující, úchvatné, epické. Ze sedmého zápasu se ústečtí basketbalisté dostali do sedmého nebe. Sluneta je poprvé v dějinách ve finále NBL, poprvé medailová, poprvé si zahraje o titul! Ve čtvrtek doma před natřískanou halou v poslední čtvrtině rozstřílela rivala Děčín, triumfovala 93:77, úžasnou semifinálovou sérii urvala 4:3 na zápasy a ve zlaté bitvě bude čelit znovu probuzenému gigantovi Nymburku. Fanouškům pobitých Válečníků pukala srdce, vicemistři svůj loňský úspěch neobhájí. ...

Teplice při Lázeňské roztančí No Name či Wohnout, vrací se porcelánové trhy

16. 5. 2024 | Na desítky známých i místních umělců láká jeden z největších kulturních festivalů na severu Čech. Zahájení 870. lázeňské sezony v Teplicích se uskuteční od 24. do 26. května. Nabídne maraton plný koncertů, divadel, performancí, výstav a prodejních stánků. Chybět nebude ohňostroj - vypukne v sobotu ve 22.22 hodin.

Muž z Teplicka odstavil služební auto a zmizel, našli ho po dvou dnech

16. 5. 2024 | Policistům se podařilo vypátrat pohřešovaného muže z Teplicka, který v úterý zanechal své služební vozidlo u jedné z firem v obci Košťany a odešel neznámo kam. Je v pořádku.

Lékaři zhodnotí stav obviněného z požáru v Českém Švýcarsku, prý slyší hlasy

16. 5. 2024 | Krajský soud v Ústí nad Labem začal projednávat případ největšího lesního požáru v historii České republiky. V létě 2022 zasáhl oheň v Národním parku České Švýcarsko přes tisíc hektarů. Podle obžaloby rezervaci zapálil bývalý dobrovolný strážce Jiří Lobotka, ten se přiznal pouze k založení menších požárů v okolí. Hrozí mu až 15 let.

El Nordico, zápas 7. Děčín řeší obranu, Ústí vyhlíží explozi

16. 5. 2024 | Už není kam couvnout. Semifinálové El Nordico, série basketbalových sousedů z Ústí nad Labem a Děčína, ve čtvrtek graduje sedmým zápasem. Buď– anebo! Vítěz jde do ligového finále, poražený do souboje útěchy o bronz.

Na Děčínsku narazil vlak do spadlého stromu, trať do Německa stála

15. 5. 2024 | Vlak jedoucí z Drážďan do Prahy narazil v Dolním Žlebu na Děčínsku do stromu. Cestující se museli evakuovat, ale nikomu se nic nestalo. Některé vlaky byly odřeknuty, doprava byla na místě zastavena. ČTK to řekl mluvčí drážních hasičů Martin Kavka.

Honoráře jdou nahoru. S umělci se snažíme dělit o vstupné, říká šéf divadla

15. 5. 2024 | Krušnohorské divadlo je centrem kulturního dění v lázeňských Teplicích už sto let. „Výročí si budeme připomínat celý rok,“ říká Přemysl Šoba, ředitel teplického Domu kultury, pod který divadlo spadá. V rozhovoru mluví nejen o akcích uspořádaných k oslavám, ale také třeba o penězích pro umělce.

Semifinále s Děčínem je lekce do života, tvrdí Pecka před sedmým zápasem

15. 5. 2024 | V Národní basketbalové lize během třinácti sezon prožil leccos, ale tohle ještě v životopise nemá. Zápas číslo 7 o všechno, zápas o finále? Pro ústeckého kapitána Ladislava Pecku novum. „Nemám s tím vůbec žádnou zkušenost,“ přiznal pivot Slunety po úterní porážce v Děčíně. Semifinále play off je srovnané na 3:3, rozhodne se na ústecké palubovce ve čtvrtek.

Podpora na lůžku. Gningovi šlo o život, celý tým Teplic ho navštívil v nemocnici

15. 5. 2024 | My jsme ten správnej tým! zpívá Michal David a fotbalisté prvoligových Teplic to teď dokázali také mimo trávník. Jako jeden muž šli navštívit do nedaleké teplické nemocnice svého senegalského spoluhráče Abdallaha Gninga, jemuž praskl žaludeční vřed. Měl štěstí v neštěstí, že potíže se objevily ještě na stadionu po tréninku, bez rychlého zaléčení bývá totiž tato komplikace obvykle smrtelná.



Zpravodajství ÚstínadLabemDnes.cz

RegioJet objednal u Škoda Group nové elektrické jednotky za 3,5 mld. Kč

RegioJet, největší soukromý železniční dopravce ve střední Evropě, potvrzuje svůj závazek k modernizaci svého vozového parku investicí do nových elektrických vlaků. Společnost uzavřela smlouvu se Škoda Group na dodávku celkem 23 nových jednotek v ...

Kontrolní akce ústeckých celníků na dálnici D8 byla úspěšná

V uplynulých dnech se na dálnici D8 nedaleko Petrovic uskutečnila kontrolní akce celního úřadu, zaměřená na nelegální přepravy zájmového zboží. Do akc ...

VZP: Dobrou zprávou z oblasti prevence je rostoucí účast na screeningových programech

Klíčovou roli v úspěšnosti léčby onkologických onemocnění hraje včasný záchyt nemoci. Dobrou zprávou proto je rostoucí počet návštěvníků u všech třech ...

Tradiční Terezínská tryzna připomene oběti nacismu

Na Národním hřbitově v Terezíně se uskuteční v neděli 19. května tradiční Terezínská tryzna. Vzpomínkovou akci organizuje Památník Terezín například v ...

Celní správa: Celorepublikový podíl nelegálního hazardu na trhu je do pěti procent

V průběhu dubna 2024 proběhla na území Jihomoravského a Moravskoslezského kraje rozsáhlá kontrolní akce nazvaná "KOHOUT". Tato akce byla zaměřena na v ...



Neděle 19.5.2024
Ústecký kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes