ÚstínadLabemDnes.cz
ÚstínadLabemDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Ústecký deník - zprávy

Z regionu

Ústecký deník - zprávy Zdroj: Ústecký deník - zprávy |

Ústecké muzeum získalo nominaci na prestižní národní ocenění

3. 5. 2024 | /FOTO/ Oskar pro muzejníky. Tak by se s trochou nadsázky dalo nazvat každoroční vyhlášení výsledků Národní soutěže muzeí Gloria musaelias. Ústecké muzeum se za minulý rok může pochlubit nominací do aktuálního, 22. ročníku soutěže a to v kategorii Muzejní počin roku 2023.

Bezdomovci se stahují z periferie Ústí. Dělají už nepořádek i ve městě

2. 5. 2024 | Není týdne, aby se v nějaké lokalitě ve městě neusídlil bezdomovec, který si zde vybuduje provizorní bydlení a v jeho okolí nezpůsobil značný nepořádek. Skládku pak často likviduje městská policie.

Studená sprcha i facky. Za týrání dětí během přípravy do školy hrozí ženě vězení

2. 5. 2024 | /FOTO/ Z údajného týrání několika vlastních nezletilých dětí v rodinném domě na Podbořansku se v tomto týdnu začala zpovídat u ústeckého krajského soudu 45letá žena. Žalobci za nadávky i fyzické tresty v průběhu domácí přípravy dětí do školy navrhují pět a půl roku vězení. Senát v soudní síni na vlastní uši slyšel výbuchy vzteku, kterými měly trpět děti obžalované. Žena ale vinu popírá.

Pátrání v lesích nad Ústím skončilo, patnáctiletou dívku našli mrtvou

2. 5. 2024 | /FOTO/ Rozsáhlá pátrací akce probíhala od čtvrtečního rána v oblasti Tisé a Petrovic, ztratila se tam totiž patnáctiletá L. B. V terénu byli policisté, psovodi i vrtulník s termovizí. Dívka byla nalezena krátce před polednem bez známek života. 

FOTO: Autobus 11? To už v Ústí nepotkáte! Podívejte se, jaká čísla jezdí dnes

1. 5. 2024 | První květnový den přinesl Ústečanům výraznou změnu v hromadné městské dopravě. Linky MHD mají upravené trasy, a hlavně jezdí pod jinými čísly. Podívejte se na fotogalerii, jak to první den změny na zastávkách v Ústí vypadalo.

Děti z Bad Gottleuby navštívily skalní město na Ústecku. Za měsíc návštěva otočí

1. 5. 2024 | /FOTO/ "Paní učitelko, já vím, co je to Blumen!" hlásí pyšně šestiletý Honzík. Aby také ne, už nějakou dobu všichni trénovali písničku, kterou pak společně odprezentovali dětem z Německa. Příhraniční severočeská obec Tisá se totiž stala centrem setkání dětí místní mateřinky a mateřské školy v německé Bad Gottleubě - Berggießhübel. V pátek 26. dubna tak do Tisé dorazila zhruba dvacítka německy mluvících dětiček. Hned na úvod jim české děti zazpívaly českou jarní píseň Na jaře čáp jede v kočáře a ...

Zběsilá honička nočním Chlumcem. Řidič chtěl utéct, skok do příkopu nedomyslel

1. 5. 2024 | Riskantní jízda 49letého řidiče ulicemi Chlumce zaměstnala tamní policisty. Muži zákona několik kilometrů pronásledovali šoféra, který nereagoval na zvukové a světelné výzvy k zastavení vozidla a ve vysoké rychlosti se řítil ulicemi města. Jel v protisměru a jednosměrky mu nic neříkaly. Policejním hlídkám se muže zhruba po 15 minutách podařilo zastavit.

Na majáles se těším. Ústí je naše srdcovka, říká zpěvák UDG Petr Vrzák

1. 5. 2024 | Třikrát se vyspíte a budete si moc užít velkou porci muziky a zábavy. Ústecký majáles proběhne v Letním kině v sobotu 4. května a tradičně na něm nebude chybět populární kapela UDG, která má kořeny v Ústí nad Labem.

Kolaps péče v Masarykově nemocnici? Nehrozí, tvrdí vedení Krajské zdravotní

30. 4. 2024 | Z nejdůležitějšího pracoviště ústecké nemocnice pro pacienty v emergentním stavu, ale zajišťujícího také plánované operace, odchází 9 lékařů z 55. Má to ale vést maximálně k odkladu plánovaných operací nebo k jejich provedení v jiném městě. Akutní péče bude zajištěna, slibuje představenstvo.

I letos jezdí až do září po Ústí cyklobus z Labské stezky. Víme kdy, a kudy

30. 4. 2024 | Bojujete po svém cyklovýletu s únavou a nezbývají vám síly na průjezd městem domů? Využijte opět tradičních služeb cyklobusu s možností bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu a pohodlně se tak dopravte do okrajových částí Ústí nad Labem.

KVÍZ: Krkonošské pohádky slaví 50 let. Jak dobře znáte legendární večerníček?

30. 4. 2024 | Přesně před padesáti lety, 30. dubna 1974, se vysílal první díl jednoho z nejoblíbenějších českých večerníčků. Vždyť kdo by neznal Krkonošské pohádky, ve kterých chamtivý a lakomý Trautenberk, žijící v horách na samé hranici Krakonošova hájemství, chtěl být velkým pánem. Ale celé jeho panství tvoří chalupa, kousek lesa, pár luk a polí. Jedinými jeho poddanými jsou Kuba, Anče a hajný. Vyzkoušejte si ve výročním kvízu, jak dobře jsou vám Krkonošské pohádky blízké.  ...

MZe přispěje obcím 700 milionů korun na výstavbu vodovodů a kanalizací

30. 4. 2024 | Obce se už nyní mohou začít registrovat, aby mohly požádat o příspěvky na výstavbu vodovodů, kanalizací i na opatření zmírňující sucho. Žádosti o dotace se přijímají do 30. května. Obce si mezi sebe rozdělí 700 milionů korun poskytnutých Ministerstvem zemědělství (MZe).

Radarová kauza: Hezky voněla, řekl do protokolu o obžalované jeden ze svědků

29. 4. 2024 | Dalšími výslechy pokračoval v pondělí 29. dubna proces řešící možnou korupci při pronájmu radarů na měření rychlosti ve Varnsdorfu. Kromě čtených výpovědí se soud v pondělí zabýval také výpovědí projektového manažera společnosti dodávající software pro rady. V kauze jsou mezi obžalovanými bývalý starosta Stanislav Horáček a exmístostarosta Josef Hambálek.

Prvomájová jízda veteránů se blíží. Těšte se i na závod O pohár hraběte Chotka

29. 4. 2024 | Krásná nablýskaná auta, která už něco pamatují. Automobilové veterány budete v následujících dnech moc vidět v našem regionu hned dvakrát.

VIDEO: Rytíři, fakír a pohádky. Lidé na hradě Střekov přivítali jaro

29. 4. 2024 | /FOTO/ Rytíři, fakír a pohádková zábava na jednom místě? Tak to bylo zahájení turistické sezony města Ústí nad Labem aneb Vítání jara, které proběhlo na na hradě Střekov v neděli 28. dubna.

Nutellu, rohlík nebo pivo? Deník zjistil, kde v Ústí nakoupíte nejlevněji

29. 4. 2024 | /VIDEO, FOTO, ANKETA/ Reportér Ústeckého deníku zamířil do sedmi nejnavštěvovanějších obchodních řetězců v Ústí nad Labem s cílem srovnat ceny šesti vybraných produktů. Víme, kde je nakoupíte nejlevněji. 

Kavárna Báchorka v centru Ústí končí. Čeká ji rekonstrukce, bude modernější

28. 4. 2024 | /FOTO/ V sobotu jste si mohli jít dát poslední drink, pivo nebo víno v Café baru Báchorka vedle Severočeského divadla v Ústí nad Labem. Proběhlo tam loučení, které ovšem není definitivní. Kavárna zavře pouze na tři měsíce, a to kvůli plánované rekonstrukci.

Dračí lodě ovládli Cákalové. Je to cirkus na kolečkách, který mě baví

28. 4. 2024 | /ROZHOVOR, FOTO, VIDEO/ V sobotu 27. dubna opět vypuklo ve Vaňově dračí šílenství. Narvaná loděnice, 36 posádek, krásné poháry, speciální masky bubeníků, uřvaný startér a nekompromisní cílová kamera.

Dračí lodě v Ústí: Závody na Labi nabídly strhující podívanou

27. 4. 2024 | 15. ročník závodu amatérských posádek dračích lodí se konal ve Vaňově. V pátek 26. dubna přišly na řadu jako obvykle závody základních a středních škol. V sobotu během dne byl na programu hlavní závod dračích lodí.

Zásah ústeckých celníků. Padělky bot v autě polského řidiče a nelegální herna

27. 4. 2024 | Padělky obuvi, pantoflí a výherní automaty bez povolení. Ústečtí celníci si v minulých dnech připsali hned několik úspěšných zásahů.



Zpravodajství ÚstínadLabemDnes.cz

Místo seznámení se muž z Lounska dočkal loupeže a vydírání

Lounští kriminalisté objasnili případ vloupání, vydírání, loupeže, krádeže a neoprávněného opatření platebního prostředku, který se udál v polovině dubna letošního roku na Lounsku. Tou dobou si čtveřice neznámých pachatelů vyhlédla svou oběť, ...

V Ústeckém kraji začne koncem května příjem žádostí o dotace pro podnikatele

Dubnové Zastupitelstvo Ústeckého kraje i letos schválilo dotační program pro začínající podnikatele. Příjem žádostí o dotace bude zahájen 27. května a ...

Správa železnic: Cestující získali moderní prostory na dalších nádražích

Správa železnic neustále zlepšuje prostředí na nádražích po celé České republice, v uplynulém období dokončila výstavbu nových nebo rekonstrukci stáva ...

ÚOHS: ČEZ může převzít distribuci tepla v Chomutově, musí však do budoucna umožnit připojení dalších dodavatelů

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil pod podmínkou splnění závazků spojení ČEZ Teplárenská, a.s., a ACTHERM Distribuce s.r.o. (dále jen ČEZ Te ...

Důvěřivá žena umožnila podvodníkům přístup do svého bankovnictví, přišla o své úspory

ÚSTECKO - Pětašedesátileté ženě v úterý kolem třetí hodiny odpoledne na mobilní telefon přišel formou sms odkaz. Tento odkaz poškozená otevřela a násl ...



Pátek 3.5.2024
Ústecký kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes