ÚstínadLabemDnes.cz
ÚstínadLabemDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Regionální zpravodajství iDNES.cz - Ústecký kraj

Z regionu

Regionální zpravodajství iDNES.cz - Ústecký kraj Zdroj: Regionální zpravodajství iDNES.cz - Ústecký kraj |

Na Děčínsku narazil vlak do spadlého stromu, trať do Německa stála

15. 5. 2024 | Vlak jedoucí z Drážďan do Prahy narazil v Dolním Žlebu na Děčínsku do stromu. Cestující se museli evakuovat, ale nikomu se nic nestalo. Některé vlaky byly odřeknuty, doprava byla na místě zastavena. ČTK to řekl mluvčí drážních hasičů Martin Kavka.

Honoráře jdou nahoru. S umělci se snažíme dělit o vstupné, říká šéf divadla

15. 5. 2024 | Krušnohorské divadlo je centrem kulturního dění v lázeňských Teplicích už sto let. „Výročí si budeme připomínat celý rok,“ říká Přemysl Šoba, ředitel teplického Domu kultury, pod který divadlo spadá. V rozhovoru mluví nejen o akcích uspořádaných k oslavám, ale také třeba o penězích pro umělce.

Semifinále s Děčínem je lekce do života, tvrdí Pecka před sedmým zápasem

15. 5. 2024 | V Národní basketbalové lize během třinácti sezon prožil leccos, ale tohle ještě v životopise nemá. Zápas číslo 7 o všechno, zápas o finále? Pro ústeckého kapitána Ladislava Pecku novum. „Nemám s tím vůbec žádnou zkušenost,“ přiznal pivot Slunety po úterní porážce v Děčíně. Semifinále play off je srovnané na 3:3, rozhodne se na ústecké palubovce ve čtvrtek.

Podpora na lůžku. Gningovi šlo o život, celý tým Teplic ho navštívil v nemocnici

15. 5. 2024 | My jsme ten správnej tým! zpívá Michal David a fotbalisté prvoligových Teplic to teď dokázali také mimo trávník. Jako jeden muž šli navštívit do nedaleké teplické nemocnice svého senegalského spoluhráče Abdallaha Gninga, jemuž praskl žaludeční vřed. Měl štěstí v neštěstí, že potíže se objevily ještě na stadionu po tréninku, bez rychlého zaléčení bývá totiž tato komplikace obvykle smrtelná.

Volejbalistky zažijí na turnaji Evropské ligy v Teplicích vrchol letošní sezony

15. 5. 2024 | Vrchol volejbalové sezony mají české reprezentantky letos v Teplicích. V novém formátu Zlaté Evropské ligy, v níž získaly v roce 2022 stříbro, se ve čtvrtek v hale na Stínadlech utkají s Rakouskem, v sobotu vyzvou Rumunky.

Pod Kalichem v Litoměřicích opravili další části historického sklepení

15. 5. 2024 | Pod budovou radnice na litoměřickém náměstí je možné navštívit nově zpřístupněné části podzemí 500 let starého domu Kalich. Sklepní prostory vybíhají až pod náměstí i k Pokratickému potoku. Nedávno prošly rekonstrukcí další části a prohlídková trasa nyní dosahuje délky 309 metrů.

Po divočině bez excesů. Hladovější Děčín si v semifinále vynutil sedmý zápas

14. 5. 2024 | Thriller nekončí. Semifinálové El Nordico, tedy vysněné i vyhrocené severočeské play off derby v Národní basketbalové lize, se protáhne na nejdelší možnou dobu. Děčínští Válečníci v úterý doma před vyprodaným hledištěm vyválčili nad ústeckým rivalem vítězství 79:66, sérii znovu dorovnali a za stavu 3:3 na zápasy rozhodne o vyzývateli Nymburka až fatální čtvrteční bitva číslo 7 v hale Slunety.

Varnsdorf promění náměstí, parkovací místa ustoupí prostoru pro setkávání

14. 5. 2024 | Benešovo náměstí ve Varnsdorfu na Děčínsku má projít dlouho plánovanou přestavbou. Změny se dotknou zejména parkování. Přibude také vodní prvek. Město na něj vyhlásilo architektonicko-výtvarnou soutěž. Práce chce samospráva zahájit příští rok.

Symbol věrnosti Grigar se loučí po 15 letech, v Teplicích bude mít svůj sektor

14. 5. 2024 | Je symbolem věrnosti, dlouhých patnáct let se oháněl mezi teplickými tyčemi. Teď se pouto Tomáše Grigara a fotbalových sklářů přetrhne. Jednačtyřicetiletému gólmanovi v létě vyprší smlouva a k jejímu prodloužení nedojde. Na Stínadlech, kde se stal legendou, však jeho odkaz zůstane. Sektor 30 bude před nedělním ligovým zápasem s Hradcem Králové přejmenován na sektor Tomáše Grigara.

Šesté derby v Děčíně, válka nervů. Zchlaďte hlavy! vyzval šéf asociace klubů

14. 5. 2024 | Cíl Slunety: využít první finálový mečbol a dosáhnout na historický milník klubu. Úkol Válečníků: zarazit oslavy rivala na vlastní palubovce a vynutit si zápas o všechno. Pátý, sobotní díl ligového semifinálového El Nordica rozeštval basketbalové rivaly ze sousedních měst i jejich fanoušky, v úterní bitvě číslo 6 bude bouřlivá atmosféra ještě bouřlivější a děčínské peklo pro ústecké hosty ještě zapeklitější. K umírněnosti před utkáním vyzvali Válečníci i šéf Asociace ligových klubů NBL. ...

Litvínov, největší dodavatel hráčů pro mistrovství světa. Udrží Kašeho?

14. 5. 2024 | Čtrnáct hokejistů Litvínova v pondělí zahájilo na Hlinkově stadionu přípravu na nový ročník, osmi jejich spoluhráčům ale sezona teprve vrcholí na mistrovství světa. Verva je letos největším extraligovým exportérem do reprezentací.

O větrnících u lázní rozhodnou lidé. Možná už bychom nejezdili, říkají hosté

14. 5. 2024 | Obyvatelé obce Mšené-lázně na Litoměřicku budou o plánované výstavbě větrných elektráren hlasovat v referendu. Přípravnému výboru se v uplynulých dnech podařilo nasbírat dostatek podpisů od místních. Konání lidového hlasování následně schválilo zastupitelstvo.

Nepijí, přesto posílají peníze. Lidé pomáhají vinařství po ničivých mrazech

13. 5. 2024 | Jarní mrazíky se výrazně podepsaly i na vinicích v Ústeckém kraji. Drtivou většinu jich spálily. Těžké časy proto momentálně zažívá i vinařství Mikulášek z Chomutovska. Pomoci se mu snaží veřejnost. Lidé naposílali už desítky tisíc. Podporují ho i ti, kteří nepijí. Kupují „virtuální“ lahve.

Děčín i opory se omluvily za gesta, ústecký šéf za nepřítomnost doktora

13. 5. 2024 | Basketbalový Děčín se postavil čelem k nesportovním gestům svých hvězd po sobotním pátém utkání semifinále NBL na palubovce ústeckého rivala. V prohlášení se ovšem vymezil proti tomu, že by prohřešky proti etice byly víc než zdraví. Válečníci komentovali i faul na svého rozehrávače Jordana Ogundirana, nepřítomnost doktora na zápase, důvod pro nepodání rukou a zmínili také necitlivé rozhodčí. Omluvu v pondělí vyslal do světa i Tomáš Hrubý, generální manažer ústecké Slunety. ...

Zesilme spolupráci na hranicích, ale i při požárech, požádal saský premiér Česko

13. 5. 2024 | Sasko požádalo Českou republiku o zintenzivnění spolupráce na česko-německých hranicích. Důvodem kontrol na hranicích podle saského ministra vnitra Armina Schustera není jen omezení migrace, ale také bezpečnost nebo hybridní válka, kterou vede Rusko. Schusterův český protějšek Vít Rakušan na setkání politiků uvedl, že migrační situace je pod kontrolou.

Trubač: S Hradcem je to hrozně vyhecované. Nejradši bych řekl, že se netěším

13. 5. 2024 | Pod lízátky ochutnal první ligu, teď tam bude chtít slíznout postupovou smetanu. Záložník Daniel Trubač se ve finále skupiny o Evropu postaví s Teplicemi „svému“ Hradci Králové, kde fotbalově vyrůstal od dvanácti let. „Nejradši bych řekl, že se netěším,“ ušklíbl se poté, co gólem pomohl k nedělní výhře 2:1 v Liberci v semifinálové odvetě.

Majitel chce opravit zchátralou vilu, pozemek kolem je ale cizí. Řeší to i radnice

13. 5. 2024 | Na počátku 20. století patřila vila v Čelakovského ulici v Chomutově k honosným stavbám. Dnes je třípatrový dům prvního majitele – významného právníka Richarda Goldmanna – barabiznou. Současný majitel slibuje, že ho opraví. Zahrada má ovšem jiného vlastníka, se kterým se musí domluvit. Situaci chce pomoct vyřešit radnice.

Mluvit o Evropě jsem zarazil už dávno, líčil teplický kouč Frťala po postupu

12. 5. 2024 | Po dvou výhrách nad Libercem postoupili do finálové bitvy v ligové skupině o Evropu, přesto v kabině fotbalových Teplic dál platí zákaz o pohárech mluvit. „To jsem zarazil už v průběhu sezony, kdy se nám dařilo a mluvilo se i o první šestce. Dívám se na to reálným pohledem, jdeme postupnými kroky. Především chceme mít tým, který bude předvádět takové výkony, aby toho fanoušci, co na náš zápas nepřišli, litovali,“ přál si teplický kouč Zdenko Frťala po nedělní výhře 2:1 v Liberci. ...

Liberec - Teplice 1:2, hosté opět přesvědčiví. Domácí jen snížili v závěru

12. 5. 2024 | Tepličtí fotbalisté po domácím vítězství 2:0 zvládli i odvetu a v Liberci zvítězili 2:1. Postoupili tak v play off o Konferenční ligu do dalšího kola, kde je čeká Hradec Králové. Opakovaný souboj na severu Čech rozsekl stoper Mičevič, domácí jen korigovali v závěru zásluhou Pourzitidise a sezona pro ně končí.

Odbrzděný traktor sjel do kolejiště, na hodinu přerušil provoz do Německa

12. 5. 2024 | Provoz na železničním koridoru do Německa v neděli na více než hodinu v Děčíně - Prostředním Žlebu zastavil traktor, který sjel do kolejiště. Mluvčí Správy železnic Martin Kavka uvedl, že provoz byl obnoven ve 13:38.



Zpravodajství ÚstínadLabemDnes.cz

RegioJet objednal u Škoda Group nové elektrické jednotky za 3,5 mld. Kč

RegioJet, největší soukromý železniční dopravce ve střední Evropě, potvrzuje svůj závazek k modernizaci svého vozového parku investicí do nových elektrických vlaků. Společnost uzavřela smlouvu se Škoda Group na dodávku celkem 23 nových jednotek v ...

Kontrolní akce ústeckých celníků na dálnici D8 byla úspěšná

V uplynulých dnech se na dálnici D8 nedaleko Petrovic uskutečnila kontrolní akce celního úřadu, zaměřená na nelegální přepravy zájmového zboží. Do akc ...

VZP: Dobrou zprávou z oblasti prevence je rostoucí účast na screeningových programech

Klíčovou roli v úspěšnosti léčby onkologických onemocnění hraje včasný záchyt nemoci. Dobrou zprávou proto je rostoucí počet návštěvníků u všech třech ...

Tradiční Terezínská tryzna připomene oběti nacismu

Na Národním hřbitově v Terezíně se uskuteční v neděli 19. května tradiční Terezínská tryzna. Vzpomínkovou akci organizuje Památník Terezín například v ...

Celní správa: Celorepublikový podíl nelegálního hazardu na trhu je do pěti procent

V průběhu dubna 2024 proběhla na území Jihomoravského a Moravskoslezského kraje rozsáhlá kontrolní akce nazvaná "KOHOUT". Tato akce byla zaměřena na v ...



Čtvrtek 16.5.2024
Ústecký kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes